I sin nya bok låter Fredrik oss följa med på en inspirerande nutida smak- och kunskapsresa bland världens vindistrikt – allt från Frankrikes klassiska champagnegårdar till producenter av andra minst lika goda mousserande viner som Cava, Prosecco, Crémant och Cap Classique. Resan tar oss från Frankrike till Italien, Sydafrika och Tyskland, och sist men inte minst till nytänkande, moderna svenska vinmakare som också producerar mousserande vin. Vi får inblick i biodynamisk odling och klimatförändringarnas inverkan på champagneproduktionen, lära oss skillnaden på bubbel och bubbel – champagnemetoden, olika druvor, lagring och terroir.

Boken förser dessutom läsaren med smaknycklar, recept och en baskurs i food pairing för smakupplevelser utöver det vanliga. Fredrik bjuder dessutom på en lista med sina 100 bästa utvalda champagner.

Läs mer på www.thebookaffair.se

The Book Affair © Fredrik Schelin (2021) • Fotografi Raphael Cameron • Illustration Sara Cameron